Savalbete

Savalbete

Savalbete – et særegent spisested
Ønsker du å ta med din gruppe for et spennende måltid utenfor hotellet? Da er kanskje Savalbete akkurat det du ser etter.

Savalbete var opprinnelig skysstasjon for reisende til og fra Trøndelag. Skysstasjonen ble nedlagt samtidig med Røstvangen gruver på begynnelsen av 1900 tallet. Nå er seterfjøset gjort om til et særegnet selskapslokale, med grove bord og benker, og veggene er dekorert med skinn og horn fra ville dyr som ferdes i Savalen området. Det er spiseplass til 40 personer.

Savalbete ligger bare rundt 3km fra hotellet, så det er fullt mulig å gå, men opplevelsen blir kanskje enda mer fullendt ved transport med hest og slede eller hest og vogn.

 

“Kortreist mat”
All maten som serveres på Savalbete er kortreist, det vil si alle råstoffer er enten fra gården eller vilt fra Savalområdet. Det servers to standard menyer:

  1. Smakprøver villmarksmat kr 325,- pr.pers.
  2. Buffet med vilt og kortreist mat kr 500,- pr.pers.

Buffeten består av: elgpølse, reinpølse, tørka reinskjøtt, tørka hestekjøtt, langtidslagra spekeskinke, fenalår, lammerull, hangikjøt (islansk spesialitet), rakfisk (sesong), røkt Savalfisk, flatbrød, eggerøre, potetsalat og varmrett : gryte av lam/elg/ rein med skogssopp, ris, salat.

Savalbete har alle rettigheter for drikke.

Andre menyer kan bestilles.

Man kan bestille levende musikk, men dette bør gjøres i god tid i forveien. Det kan også arrangers skytekonkuranse for gjestene for kr 100,- pr. pers.

Kontakt oss

Følg oss

Tripadvisor

Været på Savalen

-15°