Det beste velværebassenget

 
Det beste velværebassenget   

Av Torild Moland og Mari Bareksten / Dagbladet / Magasinet Reiselyst       

 

Savalen Fjellhotell & Spa ligger på et sted uten store slalåmbakker eller partypuber. Men jammen meg har de et fint spa.

Tre timer syd for Trondheim og tre timer fra Oslo ligger Savalen som et lite «winterwonderland», vakkert plassert midt på fjellet i Nord-Østerdalen, ikke langt unna Rondane og Dovrefjell.

Ved første øyekast ser det ut som et gjennomsnittlig, norsk fjellhotell. Men det er før du entrer velværeavdelingen på nesten 800 kvadratmeter.

Dette er testens desidert fineste velværebasseng, med stoler under vann for avslapning, massasjedusjer og to store boblebad integrert i selve bassenget. Lekkert!

Legg til enorm høyde under taket og panoramautsikt over Savalenvannet, hvor solen skinner inn i kveldingen.

Bassenget alene er en klar sekser. Spaavdelingen i etasjen over har samme hotte utsikt, med god spameny.

Attraksjonen her er beliggenheten og bassenget, det er nesten så man ikke trenger noe mer.

 

Vurdering

Spasenter: Testens fineste basseng. 20 meter under taket, turkist basseng med flere massasjesoner og boblebad integrert. Selve behandlingsområdet er helt ok, om ikke like imponerende.

Spabehandling: Benytter Babor-produkter samt eteriske oljer fra lokalbedriften Neo Folgero i Alvdal, og har en rik meny fra ansiktsbehandlinger til massasjer.

Aktiviteter: En liten skibakke best egnet for små barn og fine langrennmuligheter. Hit kommer man for å nyte naturen, ikke for å teste slalåmferdighetene.

Hotell: 45 år i samme familie, som har store planer for hotellet. Det skal stå totalrenovert i 2020, så det er bare å glede seg. Hotellets mat fokuserer på lokalmat, det liker vi. Spesialiteten er et eget Østerdalsbord, en buffet hvor alt på bordet er fra regionen.

Total: Velværeavdelingen trekker klart opp, og det er jo det viktigste i en spatest. Selve hotellet er neppe grunnen til at du kommer hit. Men som totalpakke er Savalen absolutt verdt kjøreturen fra Oslo.

Priser: Luksus spaweekend med overnatting, helpensjon og tre spabehandlinger koster 3995 kroner per person i dobbeltrom. Kun overnatting fra kroner 790 for dobbeltrom inkludert frokost. Inngang velværeavdelingen er inkludert for gjester.

Dagbladets artikkel finner du her …

Kontakt oss

Følg oss

TripAdvisor

Været på Savalen