+47 62 47 17 17

+47 62 47 17 17  •  post@savalen.no

sykkel_210B

Fåset-runden

Start ved parkeringsplassen skiheis, følger asfalt løype til venstre, tar av etter asfaltløypa  etter 1,4 km og inn på Sjøliveien.

Deretter følger man Sjøliveien i ca 10 km, langs sjøen Savalen. Flatt terreng og grusvei. Sjøliveien går i enden av sjøen over til ny grusvei, Strømsåsan veien og denne følger man i ca 6 km.  Her er det litt nedover og man faller fra ca 701 moh til 651 moh før man tar inn på en ny grusvei mot Fåset.

Denne grusveien har også noen partier med litt sand og kan være noe bløt og tung å sykle. Etter 5 km så tar man av og inn på en kjerrevei ned mot Fåset. Etter 1,2 km og et fall på ca 90 høydemeter passer man et gårdsbruk. Her er det to grinder man må igjennom. Etter 1- en –  ny km kommer man ned til Savalen Veien v/Fåset. Dette er en asfalt vei.

Denne følger man til venstre mot Savalen i 3,5 km hvor man får 2 alternativer.

1) Svinger til venstre og inn på gamle Fådalsvei i 4,1 km. Denne er mindre bratt en asfalt løypa med en stigning på 167 meter, følger bekken Fåa nede i dalen og har mindre utsikt. Gamle Fådalsvei er en kjerrevei med grus/gressdekke, og som har 4-5 partier med 5-20 meters lengder som kan være litt gjørmete. Man passeres bekken Fåa  3 ganger underveis.  Passer godt om man ønsker mer terreng.

2) Følger asfalt-veien rett fram, hvor man får en brattere stigning med en gang men til gjengjeld bedre utsikt og lettere underlag å sykle om man ønsker det.

 Når det gjenstår 3,2 km kommer de to alternativene sammen og man følger asfalt-løypa tilbake til starten.

Last ned GPS-fil

Pin It on Pinterest