+47 62 47 17 17

+47 62 47 17 17  •  post@savalen.no

sykkel_210B

Tynset-runden

Starter ved parkeringplassen ved skiheisen og følger Savalen Rundt veien i 3 km før man tar av stien mot Sparsjøvollen som man følger litt over 4 km. Denne stien har noen partier som er litt mer krevende å sykle.

Ved Sparsjøvollen tar man til høyre og følger grusveien i nesten 12 km før man svinger til høyre og inn på kjerrevei/sti mot Moanlangsetran og Tynset. Etter litt under 5 km på sti/kjerrevei kommer man inn på ny grusvei som man følger i ca 8 km til fotballanlegget Vidsyn og kan se Tynset Kirke og Tynset Sentrum.  Ved Vidsyn svinger man til høyre mot Fåset.

Etter ca 5 km på grusveien mot Fåset kommer man til asfaltvegen opp mot Savalen. Her tar man til høyre og kan følge denne helt fram til Savalen de siste 12 km. Alternativt kan man ta av etter ca 4 km og følge Gamle Fådalsvei i 4 km av de siste 12 km. Gamle Fådalsvei er sti/kjerrevei som går nede i dalen og ikke er så bratt som hoved-veien.  Hoved-veien har derimot bedre utsikt og lettere å sykle. Etter 12 km fra Fåset er man tilbake på Savalen.

Distanse: 48,4 km | Min. høyde 499 moh | Maks. høyde 650 moh | Stigning 650 meter | Fall 650 meter

Last ned GPS-fil

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Det gjør at vi bedre kan tilpasse sidene for våre brukere.   Les mer

Pin It on Pinterest