+47 62 47 17 17

+47 62 47 17 17  •  post@savalen.no

vandring_210R1

Rødalshøa

Starter ved parkeringplassen ved skiheisen og følger Savalen Rundt veien i 3 km før man tar av veien mot Mogardsdalen og deretter sti høyre mot Sparsjøvollen. Om man ikke vil gå grusveien men rett på sti kan man benytte bil i 3 km og parkeringsplassen inntil Savalen Rundt veien like ved start sti/kryss vei Mogardsdalen.

Etter rundt 1,2 kilometer på stien mot Sparsjøvollen er det skiltet en sti som går av til venstre. Stien passerer Glefset før du kommer opp til Fjelltjønna. Videre oppover på skrå gjennom bjørkeskogen er det tydelig sti som man lett følger opp på Snaufjellet. Stien fører deg opp til Flåfattjønna  som er 8,4 km fra start parkeringsplass skiheis og her er det en flott rasteplass ved vannet.

Herfra kan man velge to ruter opp til toppen som begge er merket. Den korteste går nærmest Måsåbua og følger den mest tydelige stien i ca 1-1,5 km.  Den siste kilometeren er det ingen tydelige sammenhengende sti, men ulike småstier opp til toppen og en høydeforskjell på litt under 200 meter.

Vell oppe på toppen finner du en stor varde og en utsikt du ikke finner maken til på toppene rundt Savalen.

21,2 km tur/retur parkeringsplass skiheis men kan kortes ned med 6 km hvis man starter ved stien til Sparsjøvollen.

Last ned GPS-fil

[widgetkit id=3069]

Pin It on Pinterest